nyhetsbrev-nyhet

Nyhetsbrev

Israel har det tufft just nu. Tre länder är på väg att erkänna Palestina trots att landet inte alls uppfyller de grundläggande krav som måste ställas på en stat. Det blir en belöning till de som utförde massakern 7 oktober.
sverigesradio-alice-teodorescu-mawe-kd-2024-2

Israelhat

KD:s toppkandidat Alice Teodorescu Måwe berättar i P1 Morgon att hon anser att Israelkritik är judehat i förklädnad. – På 30-talet var det personen, juden, som förklarades vara problemet i samhället. I dag pratar vi om Israel, staten. Det är antisemitism i båda fallen, men objektet har bytt namn, säger hon.
ar-Israel-en-hoger-vansterfraga-i-svensk-politik

föreläsningar

Är synen på Israel i allmänhet och Israel-Palestinakonflikten i synnerhet en höger-vänsterfråga? Varför i så fall och vilka konsekvenser får det? Hur borde det vara? Finns det möjligheter till en bred uppslutning över blockgränserna i riksdagen kring en svensk linje? Vilken i så fall?
Goteborg-stads-forslag-om-bojkott-av-israeliska-varor-GP-2024

Debattartikel

Debatt Det rödgröna styret i Göteborg vill stoppa inköpen av varor från Israel, Marocko och Ryssland. Att klumpa ihop ockupationsproblematiken i Israel, Gaza och Västbanken med Ryssland och Marockos agerande är naturligtvis skandalöst,
aningsloshetens-aterkomst-2024

NYHET

Studenter demonstrerar mot judar och Israel. Det är inte första gången. Hög utbildning var inget vaccin mot nationalsocialism i mellankrigstidens Tyskland. Lika lite som det fick intelligenta människor att stå emot kommunismens falska evangelium. Många av både Hiters och Stalins mest entusiastiska anhängare var både vältaliga och högst kultiverade. Ändå förstod de ingenting av det som verkligen är viktigt.
nyhetsbrev-nyhet

Nyhetsbrev

Melodifestivalen var ett annorlunda inslag i kampen om opinionen. Det som verkade bli en fest indränkt i hat mot Israel och mer eller mindre öppen antisemitism slutade som något helt annat. Det israeliska bidraget var det som fick näst mest röster av tittarna, bara Kroatien kom före. Vänskapsförbundets insatser bidrog nog lite till det goda resultatet.
eurovision-2024-malmo

Eurovision song contest

På lördag är det äntligen final i Eurovision Song Contest 2024. Under förutsättning att Israel med Eden Golans bidrag Hurricane tar sig vidare från torsdagens semifinal är det möjligt för alla oss i Sverige att rösta på bidraget i finalen.
esc2024-annons-liggande

Eurovision song contest

Vänskapsförbundet Sverige Israel annonserar idag genom helsidesannonser i Dagens Nyheter, Sydsvenska Dagbladet och Expressen vårt välkomnande av Eden Golan till Sverige.

Bli medlem i Vänskapsförbundet

Vänskapsförbundet vill vara en mötesplats och plattform för alla Israelvänner i hela Sverige. Vi är idag 3 000 medlemmar i hela Sverige men vi vill bli fler.

Som medlem får du:
Medlemsavgift 300 kr / år
Familj 400 kr/år Ungdom 50 kr/år (under 26 år)

Nyhetsbrevet

Israelnytt är ett nyhetsbrev som varannan vecka skickas till Sverige-Israels medlemmar och intresserade.

* obligatorisk uppgift

Dina personuppgifter behandlas i enlighet med GDPR, mer information hittar du i vår dataskyddspolicy.